Naša priča

Godine 2007, smo kupili prvih 10 hektara zemlje na Belom Brdu, odmah iznad Čerevića. Par godina pre toga, rodila se ideja o sopstvenom uzgoju vinove loze i proizvodnji vina. Ideja je potom razrađena do detalja, idealno mesto je pronađeno i 2008 godine pojavili su se prvi zasadi vinove loze. Svih 9 sorti vinove loze su internacionalne, 3 bele i 6 crvenih: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Marselan i Petit Verdot. Pokazalo se, da je spoj teroara i odabira sortimenta zasada idealan. Odlična ekspozicija, broj sunčanih sati, blizina Dunava i neprekidno strujanje vazduha, omogućili su savršene uslove za gajenje vinove loze. Bajka je mogla da počne, ali ne bajka koja uspavljuje, već ona koja budi i tera na hrabre i krupne korake.

Znali smo da proizvodnja kvalitetnog vina počinje u vinogradu, ali se tu ne završava. Uložili smo prilično napora da i proizvodni proces u samom pogonu dovedemo do savršenstva. Odlučili smo da ne zaostajemo za najboljim vinarijama sveta, pa smo tako sve tehničke inovacije u proizvodnji primenili u našem podrumu. Išli smo u korak sa modernizacijom i unapređivanjem proizvodnje, odležavanja, negovanja.

Tokom godina, zahvaljujući posvećenosti i velikoj ljubavi, Belo Brdo je postalo dobitnik brojnih priznanja u Srbiji, kao i na nekim svetskim takmičenjima. Dva puta je vinarija ponela titulu najbolje vinarije u Srbiji na prestižnom AWC Vienna, i mnogo zlatnih medalja.

Primenom agrotehničkih mera koje su poslednja reč nauke iz te oblasti, mogućnost neprijatnih iznenađenja sveli smo na minimum.

Danas ponosno predstavljamo svoje 23 etikete iz 4 kategorije: bele, crne, limited i arhivske.